هفتادمین دوره مسابقات یوروویژن در وین با بحرانی جدی دست‌ و‌ پنجه نرم می‌کند. این رویداد که همواره نمادی از شادی و تنوع فرهنگی در اروپا بوده، اکنون تحت تأثیر پیامدهای جنگ غزه قرار گرفته است. کناره‌گیری پنج کشور اسپانیا، ایرلند، هلند، ایسلند و اسلوونی در اعتراض به حضور اسرائیل، تعداد شرکت‌کنندگان را به ۳۵ کشور کاهش داده که کمترین میزان از سال ۲۰۰۳ است. پیش‌بینی می‌شود این تحریم‌ها بر آمار بینندگان که سال گذشته به ۱۶۶ میلیون نفر رسیده بود، تأثیر منفی بگذارد.

با وجود این حواشی، نوام بتان، نماینده اسرائیل، با اجرای ترانه «میشل» در نخستین مرحله نیمه‌نهایی موفق شد به فینال راه یابد. در جریان این اجرا، اگرچه برخی تماشاگران تلویزیونی صدای شعارهای اعتراضی را شنیدند، اما فضای داخل سالن عمدتاً با تشویق همراه بود. اتحادیه پخش اروپا اعلام کرد که چند نفر به دلیل ایجاد اختلال و سردادن شعار از سالن اخراج شده‌اند.

در سطح شهر وین، تدابیر امنیتی شدیدی برقرار است. مایکل لودویگ، شهردار وین، با تأکید بر برگزاری «جشن همبستگی»، اعلام کرد که اجازه نخواهد داد اعتراضات مخل امنیت شوند؛ اظهاراتی که با واکنش انتقادی عفو بین‌الملل اتریش مواجه شد. در همین حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که تجمعات حامیان فلسطین در وین با استقبال اندکی روبرو شده و تعداد شرکت‌کنندگان در برخی از آن‌ها بسیار کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده است.

یوروویژن امسال همچنین با قوانین جدیدی در بخش رأی‌گیری مردمی روبروست. این تغییرات برای جلوگیری از کارزارهای تبلیغاتی نامتناسب و پس از انتقادها به نحوه کسب آرای اسرائیل در دوره گذشته وضع شده است. سقف رأی برای هر فرد از ۲۰ به ۱۰ کاهش یافته و به شبکه «کان» اسرائیل بابت ویدئوهای تبلیغاتی نوام بتان اخطار رسمی داده شده است. برگزارکنندگان تأکید کرده‌اند که درخواست مستقیم برای ثبت حداکثر آرا با روح رقابت سازگار نیست.

اسرائیل که از سال ۱۹۷۳ در این مسابقات حضور دارد، مدعی است هدف یک کارزار تخریبی جهانی قرار گرفته که پس از وقایع ۷ اکتبر و جنگ غزه شدت یافته است. در حالی که مرحله دوم نیمه‌نهایی برای روز چهارشنبه برنامه‌ریزی شده، نمایندگان چندین کشور از جمله بلژیک، کرواسی، فنلاند و یونان به همراه کشورهای حامی مالی بزرگ و اتریشِ میزبان، حضور خود را در فینال روز شنبه قطعی کرده‌اند.