جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، در پاسخ به انتقادهای دبیرکل حزب‌الله پیرامون مذاکره با اسرائیل، افرادی را که بیروت را برای تامین منافع بیگانگان وارد جنگ کردند، «خائن» نامید. او روز دوشنبه ۷ اردیبهشت تاکید کرد که خیانت توسط کسانی انجام می‌شود که کشور خود را فدای مصالح دیگران می‌کنند.

رئیس‌جمهور لبنان ضمن دفاع از مذاکرات جاری، خطاب به نعیم قاسم گفت که حزب‌الله در حالی دولت را به دلیل نبود اجماع ملی برای مذاکره سرزنش می‌کند که خود پیش از ورود به جنگ، هیچ نظرخواهی یا اجماع ملی انجام نداده بود. این سخنان در پی برگزاری دو دور گفتگو در پایتخت آمریکا پس از برقراری آتش‌بس مطرح شده است.

در مقابل، نعیم قاسم با صدور بیانیه‌ای خواستار توقف مذاکرات مستقیم و بازگشت به شیوه غیرمستقیم شد و هشدار داد که این اقدامات باعث بی‌ثباتی می‌شود. او که پیش‌تر دولت را به «سر خم کردن» در برابر اسرائیل و خیانت متهم کرده بود، مدعی شد عملکرد فعلی مقامات به نفع لبنان نیست.

حزب‌الله از اسفند سال گذشته در حمایت از تهران وارد نبرد با اسرائیل شد که منجر به درگیری لبنان در این جنگ گشت. اگرچه از اواخر فروردین آتش‌بسی با میانجی‌گری واشینگتن اجرایی شده، اما نیروهای اسرائیلی همچنان در عمق ۵ تا ۱۰ کیلومتری مرزهای لبنان مستقر هستند. این درگیری‌ها موج بزرگی از مهاجرت را از جنوب به شمال لبنان به راه انداخته و بحث مذاکره برای پایان جنگ، تنش‌های سیاسی داخلی را افزایش داده است.

جوزف عون هدف از این گفتگوها را خروج از وضعیت جنگی دانست و با اشاره به توافق آتش‌بس، تاکید کرد که هرگز توافقی تحقیرآمیز را نخواهد پذیرفت. همزمان با این تنش‌های سیاسی، درگیری‌های میدانی نیز تشدید شده است. ارتش اسرائیل با ادعای نقض آتش‌بس توسط حزب‌الله، حملات جدیدی را به جنوب لبنان آغاز کرده و بنیامین نتانیاهو دستور افزایش شدت حملات را صادر کرده است.