دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، اعلام کرد که در پی یک عملیات نظامی مشترک میان نیروهای آمریکایی و ارتش نیجریه، ابوبلال المینوکی از فرماندهان ارشد داعش از پای درآمده است. ترامپ با توصیف این فرد به عنوان «فعال‌ترین تروریست جهان» و «نفر دوم داعش در سطح بین‌المللی»، تأکید کرد که این مأموریت با دستور مستقیم او به سرانجام رسیده است. وی در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت که المینوکی گمان می‌کرد در آفریقا در امان است، اما تحرکات او توسط دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا رصد می‌شد.

به گزارش رویترز، اگرچه ترامپ به محل دقیق این درگیری اشاره‌ای نکرد، اما از همکاری‌های دولت نیجریه در این مأموریت قدردانی نمود. المینوکی که تبعه نیجریه بود، در سال ۲۰۲۳ در فهرست تروریست‌های جهانی تحت تحریم‌های ویژه قرار گرفته بود. همچنین خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که وی نقش کلیدی در سازمان‌دهی و تأمین مالی داعش داشته و در طراحی حملات علیه منافع آمریکا مشارکت کرده است. او که متولد ایالت بورنو بود، پس از مرگ رهبر پیشین شاخه غرب آفریقای داعش، جایگاه مهم‌تری در این شبکه تروریستی یافته بود.

کشته شدن این فرمانده، بار دیگر اقدامات پیشین ترامپ در هدف قرار دادن سران گروه‌های تروریستی را یادآوری کرد. در اکتبر ۲۰۱۹، ابوبکر بغدادی، بنیان‌گذار داعش، در شمال غرب سوریه توسط نیروهای ویژه آمریکا کشته شد. در ژانویه ۲۰۲۰ نیز قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در حمله پهپادی آمریکا نزدیک فرودگاه بغداد جان باخت؛ عملیاتی که ترامپ آن را پاسخی به برنامه‌ریزی برای حملات علیه دیپلمات‌ها و نظامیان آمریکایی خواند. همچنین در همان دوران، قاسم الریمی، رهبر القاعده در شبه‌جزیره عربستان در یمن و حمزه بن‌لادن، فرزند اسامه بن‌لادن در منطقه مرزی افغانستان و پاکستان در عملیات‌های مشابهی از پای درآمدند.

خبر حذف المینوکی در آفریقا در شرایطی منتشر می‌شود که واشنگتن اخیراً حضور اطلاعاتی و آموزشی خود را در نیجریه گسترش داده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، پس از حملات دسامبر علیه نیروهای مرتبط با داعش، آمریکا پهپادها و حدود ۲۰۰ نیروی نظامی را برای ارائه آموزش و پشتیبانی اطلاعاتی به ارتش نیجریه اختصاص داده است؛ هرچند مقامات نیجریه تأکید کرده‌اند که این نیروها در عملیات‌های رزمی مشارکت مستقیم ندارند.